MIKÄ ON LIIKUNTA-AALTO?

Alajärven Liikunta-Aalto 2020 tarjoaa kaikille avoimia treenivinkkejä, erilaisia tapahtumia sekä testejä oman kunnon mittaamiseen. Pääset seuraamaan myös tavallisten alajärveläisten "Aaltoryhmän" matkaa kohti omia tavoitteitaan ja elämänsä kesää 2020. Liikunta-Aalto 2020 kokoaa uudella tavalla yhteen liikunnan ja hyvinvoinnin palveluita "Team Alajärveä" eli meitä kaikkia varten!

Tietoa Liikunta-Aallosta

Alajärven Liikunta-Aalto 2020 on Leader Aisaparin rahoittama hanke, jota hallinnoi Alajärven kaupunki. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Henna Matintupa. Hankkeessa kootaan uudella tavalla yhteen liikunnan ja hyvinvoinnin palveluita ja toimijoita. Yhteistyön avulla luodaan digitaalista liikunnan ja terveyden valmennusmateriaalia, joka on kaikkien käytettävissä ja hyödynnettävissä. Tavoitteena on kasvattaa liikunnallisuutta ja terveystietoa sekä lopulta luoda muihin kuntiin ja kaupunkeihin kopiotavissa oleva toimintamalli liikuntaviestinnän kehittämiseksi ja liikunnan ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Alajärven Liikunta-Aalto hankkeessa hyödynnetään Alajärven kaupungin, UKK-instituutin, Elixir videotuotannon ja yhdeksän muun kunnan yhteistyön tuloksena syntyneitä videoaineistoja. Alajärven kaupunki kokosi kuntien resurssit ja UKK-instituutin osaamisen yhteen ja kehitti kuntien liikuntapaikkoihin valmennusneuvonnan.

Liikunnan videoformaatteja kehittävä Elixir konsultoi Alajärveä palvelukehittämisessä ja tuottaa videoita palveluun.

Kuntien yhteistuotanto mahdollistaa myös sen, että kokeilussa mukana olevien kuntien liikuntaneuvojat ovat tänä keväänä poikkeuksellisen nimekkäitä. Team Alajärven liikuntaneuvojia keväällä 2020 ovat maastohiihdossa olympiavoittaja Sami Jauhojärvi (tuottajakunta Ylitornio), lenkkeilyssä olympiavoittaja Lasse Viren (tuottajakunta Myrskylä)ja uinnissa maajoukkueuimari Matti Mattson (tuottajakunta Pori). Myös Jukka Jalonen (Riihimäki) ja Veikka Gustaffson (Vihti) tarjoavat Alajärven asukkaille videoneuvontaa.

Hankkeen yhteystiedot:

Projektipäällikkö Henna Matintupa, henna.matintupa(at)alajarvi.fi, p. 040 522 2656

Hankkeen toteutusaika:

Hankkeen toteutusaika on 1.1.2020-31.3.2021

Hankkeen rahoitus:

Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä. Julkinen rahoitus (90 % kustannuksista) koostuu EU:n maaseuturahaston, valtion ja Aisaparin alueen kuntien rahoituksesta. Yksityinen rahoitus (10 % kustannuksista) koostuu talkootyöstä.

lippu_ja_tunnuslause

Hyödyllisiä vinkkejä: Treenikoulut, Aaltoryhmä ja paljon muuta.

kaikki irti liikunta-aallosta

MITEN LIIKUNTA-AALTO PALVELEE TAVALLISTA KANSALAISTA?

JUKKA JALOSEN TIIMITEESIT

Maailmanmestarivalmentaja Jukka Jalonen antaa vinkkejä joukkueurheiluun.

AALTORYHMÄ

Aaltoryhmä koostuu alajärveläisistä treenaajista, joilla kaikilla on erilaiset tavoitteet treenille.

testit

Testaa lihaskuntosi, yleiskuntosi, mitä milloinkin! Liikunta-aallon joka kodin kuntotestit pitävät ruodussa.

kirjaa liikuntasuoritukset

Kirjaa kilometrit ylös. Voit kirjata suoritukset yksi kerrallaan, viikoittain tai vaikka kaikki kerralla vuoden lopussa.

JANNI HUSSIN KOTIJUMPAT

Tehokkaat kotijumpat toimivat vaikka teeveen ääressä! Jannin kanssa kesäkuntoon kotikonstein.

RAVINTOVINKIT

Team Alajärven sparraajat antavat ravintovinkkejä, -suosituksia ja -ohjelmia, joilla pääset vauhtiin!

sami jauhojärven hiihtokoulu

Olympiamitalisti antaa perusvinkkejä harraste-ja kuntohiihtäjän tekniikan kehittämiseen.

#teamalajärvi

Treeniseuraa ja yhteisöllisyyttä. Linkitä treenikuvasi Instagramissa tunnisteella #teamalajärvi

mukana myös